Konfekt til Halloween

Konfekt med grønt slim, og spindelvev-kaffe

Da var det på tide å prøve å lage en ny konfekt!

Matbloggsentralen har gående en utfordring – oppskrifter til Halloween. Dette syns jeg er en spennede utfordring, og en innbydelse til å komme opp med en ny konfekt.
Etter å ha sett i kokebøker og på nett etter inspirasjon, kom idéen med å lage en litt tynn ganache, og farge den grønn –  et perfekt, slimete, grønt fyll til en konfekt.

Ingredienser og utstyr ble funnet fram – fløte, Freia hvit sjokolade, Wilton grønn farge og sitron aroma til ganach – og Callebaut sjokolade til å støpe konfekten.

0,75 dl fløte ble kokt opp, og så helt over 100 g hvit sjokolade. Når sjokoladen var smeltet, ble det blandet inn sitron aroma etter smak, og grønn farge.

4 håndfuller hvite sjokolade chips av Callebaut sjokolade ble temperert, og skallene til konfekten ble støpt.

Hvite sjokoladeskall er fylt med grønn ganache

Etter at konfektene var lukket med et lag hvit sjokolade, og hadde stivnet, var det bare å prøve det ferdige resultatet.
Konfektene ble til slutt sprayet med svart spiselig spray fra Spiselige Kunstverk.

Slimete gørr flyter ut - herlig...

Comments

  1. Takk, kjekt å få gode tilbakemeldinger 🙂

 1. De var skikkelig tøffe 😉

 2. Stilig slim! 🙂

 3. Herlig ekkelt!!!
  Hvor får du kjøpt en så stor pose med Callabaut sjokolade forresten?
  Jeg lager endel konfekt selv og skal følge med på din blogg fremover!

  1. Hei Caroline! Jeg kjøper Callebaut sjokoladen hos Pralin Sjokoladeverksted i Sandnes. Jeg har prøvd å finne utenlandske butikker som selger disse store posene, men det svarer seg ikke siden portoen blir så høy. Nå ser jeg at du, som jeg, får et års frobruk av Dronningsjokolade – den passer perfekt til ganache, men jeg tror ikke jeg vil bruke den til å støpe konfekt med.

   1. Okie! Da skal jeg ta meg en tur på nettsiden dems å bestille.

    Ja, jeg var også heldig med å vinne Dronningsjokolade. (Grattis forresten! Kaken din så mega god ut.) Bruker aldri denne til konfekt egentlig. Har kjøpt sjokolade fra Bakeshop frem til nå som jeg har brukt til å støpe konfekt. Vet ikke hva den heter, men den er god og non temp. Jeg har aldri helt turt å prøve meg på temperering av sjokolade. Trenger man ikke et godt termometer til det?

    1. Jeg foretrekker å bruke Callebaut sjokoladen framfor non-temp, da den har en bedre smak. Selv bruker jeg ikke termometer når sjokoladen skal tempereres, og jeg bruker alltid mikroen til å smelte sjokoladen. Tenker å skrive et eget innlegg om hvordan jeg temperer sjokoladen, og hvordan jeg støper konfekten.

 4. Du får min stemme i denne utfordringen! Dette så rett og slett disgustingly herlig ut 😛

 5. Nå fikk jeg assosiasjoner til det grønne slimet vi gikk rundt å lekte med som barn…. haha Men må si at de virkelig passer til en halloween fest 🙂 Godt jobbet – tror nok du kan ta 1 plassen med de (så på alle bidragene for et par dager siden). Lykke til =)

 6. Spennende konfekt. 🙂

  1. Takk skal du ha 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked*