Høst konfekt

Etter å ha fundert noen dager på om det er mulig å lage en grønnsak-basert ganache, kom jeg på en konfekt med gulrotganache.

For meg starter prosessen med å lage en konfekt, med først å finne et fyll eller en smak som kan være spennede å prøve. Deretter hvilke sjokolade som skal brukes i fyllet, og hvilken til støpingen – lys, melk eller mørk sjokolade. Til slutt velges støpeformen jeg har lyst å bruke til akkurat denne konfekten, eller kanskje fyllet blir såpass stivt at konfekten kan hånddyppes.

Til denne var fyllet selvskrevet – en kokt gulrot ble most sammen med litt varm fløte. Den ble så helt over hakket, hvit sjokolade – her ville jeg at den flotte oransje fargen skulle komme fram.
Den søte smaken av hvit sjokolade syns jeg ble for framtredende – derfor ble det smakt til med litt maldonsalt. Du skal ikke kjenne saltsmaken, men det gjør sitt til at smaken av gulrot blir mer framhevet, og den søte sjokoladen blir ikke så skarp. Til slutt hadde jeg i litt cayennepepper, for å få et lite hint av denne.

 

 

Til støping av konfekt, foretrekker jeg å bruke former av hardplast. Konfekten slipper disse greit når den er stivnet, det er mulig å se når den er klar til å tas ut av formene (i motsetning til silikonformer), og man får en flott, blank overflate på konfektbitene.
Til denne konfekten valgte jeg en form som er fin å bruke hvis man vil at fyllet skal vises. Her støper jeg sjokoladeskåler, har fyllet oppi, og pynter gjerne konfekten på toppen.
Denne formen har jeg tidligere brukt til sesamkonfekt og konfekt med ananas og mojito.

 

 

 

 

 

Til denne konfekten valgte jeg mørk sjokolade til støping, både for å få en større kontrast til det oransje fyllet, og siden det var den som smakte best sammen med gulrot-ganachen.
Sjokoladen ble temperert, og noen få sjokoladeskåler ble støpt.
Etter at skålene var stivnet og  tatt ut av formen, ble de fylt med ganache, overstrødd med litt chili-sjokoladestrø og pyntet med oransje stjerner.

Comments

  1. Denne høres spennende ut. Flotte konfekter du lager:)

Leave a Reply

Required fields are marked*