Jeg vil skrive noen innlegg om hvordan jeg går fram for å lage konfekt. Mye tid er gått med for å plukke opp tips, idéer og inspirasjon etter at min interesse for å lage konfekt startet. Det jeg selv har savnet, er et sted hvor det meste av denne informasjonen er samlet, så dette vil jeg forsøke å gjøre noe med ved å dele mine tips og oppdagelser.

Merk deg at dette er metodene som fungerer for meg – å lage konfekt er ikke noen eksakt vitenskap.

Så over til 1. del – hvor jeg henter inspirasjon til å lage konfekt.

Bøker
Det finnes et utall bøker som omhandler sjokolade, men få som omhandler konfekt.
Går du i bokhandelen og ser hva som finnes der, garanterer jeg at dersom du finner en eller flere bøker med sjokolade, så er det i form av kaker, desserter og en og annen sjokoladedrikk.
Men noen bøker har jeg etterhvert funnet, noen på internett, en hos Pralin Sjokoladeverksted i Sandnes og en hos Chocladfabriken i Stocholm. Det som kjennetegner disse, er at de forteller i større eller mindre grad om sokolade, dens historie, hvordan den tempereres og selvsagt en del oppskrifter.
Skulle jeg anbefale en bok å starte med, er boken “Sjokoladeboken” av Pascal Bulinckx et veldig godt valg. Her er framgangsmåtene og oppskriftene enkle å følge, og den inneholder mange, lekre bilder.

Internett
Her finnes det utrolig mye inspirasjon og spennede oppskrifter – det største problemet er å vite hva du skal søke etter.
Å søke på Google kan være en kunst i seg selv, men jeg anbefaler å gjøre et forsøk – bruk også Google sitt bildesøk for inspirasjon. Det finnes nokså lite informasjon på norsk, så jeg anbefaler å søke på engelsk.

Noen sider hvor man kan få litt inspirasjon: