Konfektskolen del 1 – Inspirasjon

Jeg vil skrive noen innlegg om hvordan jeg går fram for å lage konfekt. Mye tid er gått med for å plukke opp tips, idéer og inspirasjon etter at min interesse for å lage konfekt startet. Det jeg selv har savnet, er et sted hvor det meste av denne informasjonen er samlet, så dette vil jeg forsøke å gjøre noe med ved å dele mine tips og oppdagelser.

Merk deg at dette er metodene som fungerer for meg – å lage konfekt er ikke noen eksakt vitenskap.

Så over til 1. del – hvor jeg henter inspirasjon til å lage konfekt.

Bøker
Det finnes et utall bøker som omhandler sjokolade, men få som omhandler konfekt.
Går du i bokhandelen og ser hva som finnes der, garanterer jeg at dersom du finner en eller flere bøker med sjokolade, så er det i form av kaker, desserter og en og annen sjokoladedrikk.
Men noen bøker har jeg etterhvert funnet, noen på internett, en hos Pralin Sjokoladeverksted i Sandnes og en hos Chocladfabriken i Stocholm. Det som kjennetegner disse, er at de forteller i større eller mindre grad om sokolade, dens historie, hvordan den tempereres og selvsagt en del oppskrifter.
Skulle jeg anbefale en bok å starte med, er boken “Sjokoladeboken” av Pascal Bulinckx et veldig godt valg. Her er framgangsmåtene og oppskriftene enkle å følge, og den inneholder mange, lekre bilder.

Internett
Her finnes det utrolig mye inspirasjon og spennede oppskrifter – det største problemet er å vite hva du skal søke etter.
Å søke på Google kan være en kunst i seg selv, men jeg anbefaler å gjøre et forsøk – bruk også Google sitt bildesøk for inspirasjon. Det finnes nokså lite informasjon på norsk, så jeg anbefaler å søke på engelsk.

Noen sider hvor man kan få litt inspirasjon:

Comments

 1. Ser fram til å følge dine innlegg under denne kategorien 🙂

  1. Så kjekt 🙂 Håper denne “serien” kan gi inspirasjon og glede til andre hobbykokker.

 2. Dette kan jeg like! Har til gode å lage konfekt selv, men tror det kan være en veldig god julegaveidé 🙂

  1. Til jul er et godt tips å lage gløgg ganache til å ha i konfekten 🙂

   1. Jeg vet ikke hvordan jeg lager ganache i det hele og det store, men det høres veldig godt ut ja 🙂

    1. Basisoppskriften til ganache som kan trilles til kuler, og dyppes i sjokolade eller rulles i nøtter, er som følger: 3 deler sjokolade til 1 del fløte – kok opp fløten (sammen med eventuelle smakstilsetninger), og hell den over sjokoladen. La den stå 1 minutt, og rør i blandingen til sjokoladen er smeltet. Den skal så stå i kjøleskapet over natten. Hvis du bytter ut litt av fløten med 1 ss smør med salt, vil dette være en smaksforsterker til sjokoladen.

     1. Dette høres greit nok ut! Tusen takk for tips 🙂 Men du bruker det som fyll i konfekt også sant? Eller er det noe annet 😛

     2. Det går fint å bruke dette fyllet i konfekt, men da skal det ikke stivne i kjøleskap. Jeg har det da i brødpose, og bruker den som sprøytepose. Men for å få ganachen enda mer flytende til konfekt, kan du ha i litt mindre sjokolade.

Leave a Reply

Required fields are marked*