Jeg vil skrive noen innlegg om hvordan jeg går fram for å lage konfekt. Mye tid er gått med for å plukke opp tips, idéer og inspirasjon etter at min interesse for å lage konfekt startet. Det jeg selv har savnet, er et sted hvor det meste av denne informasjonen er samlet, så dette vil jeg forsøke å gjøre noe med ved å dele mine tips og oppdagelser.

Merk deg at dette er metodene som fungerer for meg – å lage konfekt er ikke noen eksakt vitenskap.

Så over til 4. del – vi lager enkle konfektbiter.

Til disse enkle og raske konfektene, trenger du ikke noe spesielt utstyr.
Kun en bolle til å smelte sjokoladen i, en spiseskje eller teskje – spørs hvor store konfektene skal være – litt bakepapir og en blanding av nøtter og tørket frukt, kakestrø eller annet du vil ha over konfekten.

Du velger selv om du vil bruke mørk, lys eller hvit sjoklade – det viktigste er at sjokoladen er temperert.

Bruk en spiseskje til å legge sjokoladen på et bakepapir. Her er det brukt et mønsterark, for å gi mønster under konfekten.

Sjokladen vil flyte ut til en sirkel.

Ha over nøtter og tørket frukt – her er det brukt peanøttkrokan.

Her er trepinner lagt på mønsterarket, og lys sjokolade lagt over med en teskje. Til slutt er det pyntet med små non stop.