Konfektskolen del 4 – enkel konfekt

Jeg vil skrive noen innlegg om hvordan jeg går fram for å lage konfekt. Mye tid er gått med for å plukke opp tips, idéer og inspirasjon etter at min interesse for å lage konfekt startet. Det jeg selv har savnet, er et sted hvor det meste av denne informasjonen er samlet, så dette vil jeg forsøke å gjøre noe med ved å dele mine tips og oppdagelser.

Merk deg at dette er metodene som fungerer for meg – å lage konfekt er ikke noen eksakt vitenskap.

Så over til 4. del – vi lager enkle konfektbiter.

Til disse enkle og raske konfektene, trenger du ikke noe spesielt utstyr.
Kun en bolle til å smelte sjokoladen i, en spiseskje eller teskje – spørs hvor store konfektene skal være – litt bakepapir og en blanding av nøtter og tørket frukt, kakestrø eller annet du vil ha over konfekten.

Du velger selv om du vil bruke mørk, lys eller hvit sjoklade – det viktigste er at sjokoladen er temperert.

Bruk en spiseskje til å legge sjokoladen på et bakepapir. Her er det brukt et mønsterark, for å gi mønster under konfekten.

Sjokladen vil flyte ut til en sirkel.

Ha over nøtter og tørket frukt – her er det brukt peanøttkrokan.

Her er trepinner lagt på mønsterarket, og lys sjokolade lagt over med en teskje. Til slutt er det pyntet med små non stop.

Comments

  1. Takk for masse inspirasjon. Lært mye gjennom konfektskolen og ellers på bloggen.

    1. Flott å høre at bloggen kan være til inspirasjon! Det kommer flere innlegg framover i kategorien Konfektskolen, så her er det bare å følge med 🙂

  2. Dette var en helt vill oppdagelse for meg, aldri vært interesser i baking ect. men å lese konfektskolen, gjorde meg svært inspirert til å prøve! Synes det er fantastisk at du deler dine gode kunnskaper 🙂 Tusen Takk.

    1. Det er flott at du blir inspirert, det er det jeg ønsker at folk skal bli når jeg deler det jeg kan om laging av konfekt 🙂

Leave a Reply

Required fields are marked*