En liten førjulsgave til en heldig leser.

En liten pose med små godbiter kan bli din

Nå før julen setter inn for alvor, og stressfaktoren er høyere enn alskens solfaktorer, kan det være godt å ta seg en liten pust i bakken.

Og da er det ekstra hyggelig å kunne nyte noen godbiter til kaffen, før neste punkt på listen med gjøremål skal krysses av.

Dersom du setter pris på de gode stundene, er ekstra glad i sjokolade, og mener at akkurat du trenger en liten ekstra oppmerksomhet i førjulstiden – så kan du nå prøve vinnerlykken.

Tirsdag 13. desember – på selve Luciadagen – kl. 20:00 vil jeg nemlig trekke ut en heldig person, som vil få tilsendt en liten pose med et utvalg håndlagde godbiter fra Konfekteriet.

For å få en mulighet til å vinne, vil jeg at du kommenterer dette innlegget, og skriv gjerne om du er blitt inspirert av noe som du har funnet her på bloggen. Har du forslag til en spennede konfekt eller noe annet som kan lages i sjokolade, sier jeg ikke nei takk til det heller 🙂

Ikke nok med det, går du inn på facebook via linken til høyre (->) på denne siden, og trykker “Liker”, gir jeg deg en ekstra mulighet til å vinne.

Altså, for å være med i trekningen MÅ du legge igjen en kommentar på dette innlegget.
For en ekstra mulighet til å vinne, vil jeg gjerne at du trykker “Liker” på min facebook side, som du  finner link til rett til høyre (->) for dette innlegget.

Lykke til – kanskje er det du som sitter godt tilbakelent i godstolen om en ukes tid, med et krus nytrukket kaffe og konfekt fra Konfekteriet.

Førjulshilsen
/Rune

 

Comments

 1. Kan jo ikke gå glipp av en sjanse til å vinne din deilige konfekt!
  Et par forslag kan du også få, ikke noe ville greier, men ting jeg synes gjør seg godt i sjokolade men som er skjelden å få tak i..
  Chili, og nok til at du kjenner det
  Appelsinskall, syltet, gjerne bittert
  Ingefær
  Salt lakris
  pepperkake/krydderkake/honningkake med aprikos, dekket med mørk sjokolade (kanskje mer noe for Bodil det? 🙂

  1. Ja, chili og mørk sjokolade er en killer kombo! Har et oppskriftshefte fra Ikea hvor jeg har prøvd deres chilitrøffel tidligere, og den er nydelig. Har også oppskrift på svenske Chokladfabrikens syltede appelsinskall, har lyst å prøve den ut – eneste ulempen er at den tar 3 uker å lage! Skal definitivt prøve både søt og salt lakris sirup, som jeg kjøpte i sommer.

 2. Jaaaaaaa jeg vil vinne sjokolade!! Såklart, det er jo snadder! 😉
  Jeg blir alltid inspirert, men er littegrann synd at jeg ikke knør meg ut på kjøkkenet og lager noe selv 😮
  Trykket “liker”, så jeg vil ha to lodd av deg! *alt for sjokolade*. 😉

 3. Eg e så lar for nogen gobiter:)
  å forslag har jeg også å komme med..
  – banakake m sjokolade trekk
  – lakris e alltid ein slager
  – mørk sjokolade m honning og rosin fyll
  – fudge m smak av jordbær, mango el annet trukket i deilig sjokolade…

  1. Fudge har jeg enda ikke prøvd på, så det var et godt tips! Skal definitvt prøves 🙂

 4. Det er vel ingen hemmelighet at jeg har veldig lyst på sjokolade! 😀 Jeg har til gode å prøve noen oppskrifter ennå, men har hvertfall 10 innlegg bokmerket, skal prøve meg på gløggkonfekt når jeg kommer hjem 🙂

  Selv ville jeg likt å se konfektbiter a la krokanrull eller melkesjokolade+daim. Jeg er veldig glad i den crispy karamellsmaken i kombinasjon med sjokolade, blir ikke bedre 🙂

  1. Har brukt salt peanøttkrokan sammen med salt karamell i en konfekt – men har en form som passer perfekt til små munnfuller med den peanøttkrokanen i. Tror jeg må prøve det ut – kanskje det blir bedre enn krokanrull?

 5. Hei.
  Er blitt kjempefan av bloggen din ((: Har selv begynt å lage konfekt. Bestilte konfektformer fra bla Cakes Cookies and Crafts Shop, disse var kjempefine og billige.
  Synes det er topp at du legger ut så fine bilder og oppskrifter.
  Hadde vært kjempemorsomt å vinne førjulsgaven fra deg,alltid moro å sammenligne.
  Riktig god helg.
  Sølvi.

  1. Takk for at du følger bloggen min! Og er det ikke gøy å lage konfekt?

 6. Så mye deilig mat kaker og ikke minst konfekter du lager Rune. Du må begynne å selge!!! Er det dette som er hobbyen eller er det jobben din? Fantastisk flott blogg du har også, denne skal jeg følge med på. Ser at du er på et litt annet nivå enn min stakkars, men gode sjokolade fondant 🙂
  Ha en god helg
  Hilsen Ingvill

  1. Hmmm, kanskje det hadde vært godt med konfekt fylt med flytende sjokolade, så det blir en slags sjokoladefondant konfekt 🙂

 7. Vil gjerne være med på trekningen. Jeg er stadig innom bloggen din og snapper opp gode tips og råd for å lage konfekt. Har tenkt å lage 3 forskjellige typer til Jul.

  1. Så spennede! Er gøy å lage konfekt 🙂

 8. Hei hei,=) takk for sist,og takk for nydeligge hjemmelagede konfekter:)
  Jeg er skikkelig sjokolade mons og vet og sette pris på god kvalitet.i disse førjulstider med travle dager 4 unger og selfølgelig omgangsyken som herjer rundt,blir det ikke så mye tid til baking og kos som jeg hadde ønsket.Jeg er innom bloggen din i ny og ned og suger til meg litt ny innspirasjon.Bildene gir meg vann i munnen:).Hadde vært en kjempe overaskelse og blitt den heldige vinner av de nydelige godbitene:)

  1. Kjekt at du likte konfektene du fikk i sommer 🙂

 9. Liker både facebooksiden din og bloggsiden. Har funnet mye inspirasjon.

  Eg syns Likøren Xante er veldig god å bruke i konfekt. Syns også at fersk ingefær er veldig godt saman med mørk sjokolade.

  1. Kokkelandslagets Annemari Erlbeck lærte oss å lage konfekt med Xante – det var utrolig godt! (Her kan det leses om det ekslusive kurset: http://bodil.hiet4.com/2011/11/cake-popspremien-min-kurs-med-skjnneste.html) Fersk ingefær høres også ut som en herlig kombinasjon!

 10. Mmmmmm jatakk. Du har altfor mange deilige fristelser *sukk*
  Har lest igjennom bloggen din noen ganger,men stemmer det at jeg ikke finner noe med flytende karamell eller er det som alltid øynene jeg er blind på? Både flytende eller litt klisset karamell og samme med lakris er fantastisk godt sammen med sjokolade.

  God helg fra “snopegrisen” 😉

  1. Et innlegg med konfekt med flytende karamell kommer om ikke så altfor lenge 🙂 Har ikke prøvd komboen karamell + lakris enda, men skal definivt gjøre det!

 11. Ja! Jeg er kjempe nysgjerrig på smakene du lager og vil veldig gjerne vinne denne førjulsfristelsen!

  Idéer til konfekt, som er en idè jeg lurer på å lage selv, er en mintcrisp konfekt.
  Eller nugatt med kandisert bringebær.

  Og selvfølgelig liker jeg deg på facebook!

  Takk igjen for en flott blogg og god inspirasjon.

  1. Kandisert bringebær! Det høres så spennende ut at det bare må prøves! Takk selv for en inspirerende blogg!

 12. For en liten tid siden oppdaget jeg siden din, og vil gjerne følge den videre! Jeg fant så mye flott inspirasjon, og jeg setter virkelig pris på god sjokolade, NAM! Jeg har liked facebooksiden din å, selvfølgelig!
  Jeg vet ikke om du har hørt om Half Sea Salted Caramels, det er sjokoladekonfekt som virkelig smaker himmelsk, og som ble utviklet for Gordon Ramseys Restaurant i 2003. Det er min favoritt sjokolade, og hadde du klart å lage noe lignende hadde jeg blitt overlykkelig! 😀
  Takk for en flott blogg, og ha en strålende jul!

  1. Hei, jeg så at karamellen som brukes i Sea Saltes Caramels selges på nettet – tror jeg må bestille den og se om det er mulig å lage en lignende karamell. Takk for tips! Så på bloggen din at du var en av finalistene i Freia konkurransen, gratulerer! Skal bli spennende å se dine forslag til bruk av 42 plater kokesjokolade 🙂

 13. Jeg har nettopp oppdaget siden din – gleder meg til å følge med fremover for inspirasjon! Jeg elsker pasjonsfrukt, har du prøvd å lage konfekt med det? Smakte en konfekt kjøpt på Meny her om dagen med creme brulee-fyll, det må være den beste kjøpekonfekten jeg har smakt, men hjemmelaget må jo smake enda bedre! 13 er lykketallet mitt, så da krysser jeg fingrene på Luciadagen 😉

  1. Har prøvd å lage ganache med pasjonsfruktsirup, men første forsøk ble ikke akkurat bra. Men vil nok prøve igjen. Creme brule som fyll høres ut som en killer kombinasjon, liker ideen med å putte desserter eller kaker inn i en konfekt – suksessterte er kjempegodt inni et skall av mørk sjokolade!

 14. Hei

  Så kjekt å se mange sjokoladeinnlegg her. Jeg lurer litt på om vi var på samme nybegynnerkurs hos Pralin for ca 1.5 år siden. Jeg har ikke kommet igang med å lage så mye konfekt enda så det hadde vert kjekt med en pose. Jeg liker deg allerede på Facebook.

  1. Det kan stemme at vi har vært på samme kurs – jeg var på nybegynnerkurs da Pascal fortsatt holdt disse på Thon Hotell. Jeg var derimot i første gruppe som hadde videregående kurs i hans sjokoladeverksted i Sandnes, og også i første gruppe med kurs i støping av påskefigurer. Og snart er det tid for kurs i støping av julekonfekt 🙂

 15. Konfekt er ren nytelse, og å lære seg å lage selv er kjempespennnde. prøve seg frem med nye smaker osv. Veldig kjekt å finne denne bloggen og siden på facebook. nå skal det leses og lærer 🙂 vært veldig kjekt å smakt noen herligheter fra deg 🙂

  1. Det er kjempegøy å lage sin egen konfekt, det skal jeg garantere!

 16. Jeg er inspirert! Har kjøpt sjokolade og redskaper, nå venter jeg på at Sjokoladeboken skal dumpe ned i postkassa. Og selvsagt liker jeg Konfekteriet på FB 🙂

  1. Wow, det var virkelig gøy å høre! Håper du finner mye inspirasjon i Sjokoladeboken også, der er det mange gode oppskrifter 🙂

 17. Jeg elsker sjokolade! Ble derfor veldig glad når jeg fant denne bloggen 🙂 Og noen biter fra deg hadde vært helt topp! Skal teste noen av oppskriftene dine i morgen. Og nå skal jeg inn å like deg på facebook 🙂

  1. Veldig kjekt at du vil teste oppskriftene jeg har lagt ut her 🙂

 18. Liker bloggen din, og skulle gjerne smakt på herlighetene du produserer. Likte spesielt godt ideen om Sjoshi, det passer jo perfekt som dessert etter tapas 🙂 Blir nok testet ut på nyåret.

  Selv har jeg i år som tidligere laget konfekt hvor fyllet er marsipan og svisker marinert i madeira.

  Skulle gjerne ha tips om blanding av salt og søtt i sjokolade.

  1. Det går veldig fint å bruke litt maldonsalt i sjokolade – salt karamell er veldig godt! Det skal ikke mye salt til, men en liten klype gjør at karamellen ikke blir så veldig søt på smak, uten at du nødvendigvis kjenner noe til saltet. Salte peanøtter kan også fint brukes.

 19. Kan jo absolutt ikke gå glipp av å smake nydelighetene du har laget Rune! Liker siden din kjempegodt etter at jeg ramla over den for en ukes tid siden, fynnet såå mye inspirasjon og konfektskolen har frelst meg 😛 Har så langt ikke prøvd meg på noe, da jeg har vært opptatt med julebaksten – men hjemmelaget Troika har det blitt her hjemme, og lysten til å jobbe og eksperimentere med sjokolade har eksplodert! Så ønskelisten bugner nå over av former, sjokolade og annet tilbehør jeg synes jeg trenger 🙂

  Nok en gang – en kjempefin side som jeg kommer til å benytte meg mye av, og jeg skal passe på å få deg frem på min blogg også 😉

  1. Flott at konfektskolen har falt i smak 🙂 Kommer flere innlegg der etterhvert. Jeg har ikke prøvd meg på Troika enda, men har prøvd et par andre kombinasjoner med gele (eller pate de fruit som det så fint heter) og ganache, som så er dyppet i sjokolade.

 20. Snublet nettopp over bloggen din på utkikk etter gode tips til å lage julekonfekt av ymse sorter. Ser at det fort kan bli et par timer jeg blir her, ja!
  Jeg er veldig glad i skikkelig sterk kaffe/espressosmak sammen med ikke så veldig søt, men mørk sjokolade. Meget mulig du har flere slike oppskrifter, jeg titter videre i bloggen nå! 😉
  God jul!

  1. Jeg lager mokkabønner som består kun av mørk sjokolade (54%) og espresso – disse er kjempegode! Skal få lagt ut oppskrift på disse etterhvert 🙂

 21. Lystene tar snart overhånd her altså……Syns du er alt for flink til å presentere dine oppskrifter og ideer. Skal no liksom prøve å leve litt sunt her då 😉 Men sjokolade er sjokolade og det aller beste som fins, og eg tar gjerne imot ein liten smaksprøve :-)))

  1. Sjokolade er jo sunt da (i ikke så altfor store mengder vel og merke). Senker blodtrykket, holder tennene fri for hull – og ikke minst, gjør oss til bedre og lykkeligere mennesker 🙂

 22. hei vill gjerne si at dette var en bra blogg som jeg gleder meg til å følge:) håper jeg selvfølgelig vinner så jeg får smakt på godbitene:) de så helt fantastiske gode ut:) god førjuls tid alle sammen:)

 23. Endelig fant jeg en egen konfekt-blogg! Jeg har fått dilla på konfekt-laging, så denne bloggen er herved bokmerket og og facebook siden likt. Skal jammen prøve meg fram med både den ene og andre oppskriften og gleder meg stort. Mye spennende! I mellomtiden krysser jeg fingrene for å vinne smaksprøver 🙂
  God jul!

 24. Nam, nam – jeg vil smake!

 25. Da er trekningen foretatt (vha. List Organizer hos Random.org), og vinneren ble Ida Haveraaen. Gratulerer! Men siden det snart er jul, har jeg lyst å sende en liten pose med konfekt til den som ble trukket ut som nummer 2, og det ble Ellinor Myhre. Gratulerer!

 26. Fikk konfekten i dag, og den smakte fortreffelig 🙂
  Spesielt pistasjemarsipan og snickerskonfekten var fantastisk…
  Nyter hver bit… Tusen takk

Leave a Reply

Required fields are marked*