Konfekt og sjokolade i havgapet


Det var en fredagskveld i februar de 3 jentene CarolineMonica og Cesilie skulle til Klyva Café for å lære litt om sjokoladen og konfektens underlige verden. Der skulle de møte Rune (altså meg) og hans medhjelper (og hjertevenn) Bodil.

Etter å ha reist langt, og lenger enn det også, og med litt veiledning, ankom de 3 caféen – utslitte og sjokoladehungrige.


Litt etter litt dukket det også opp noen lokale ansatte, som var svært nysgjerrige på hva som foregikk her på en helt ordinær fredagskveld.
Fotoutstyr – både avansert og mindre avansert (les: iPhone) – ble tatt fram for å forevige hemmelighetene som skulle ristes ut av skjorteermet, deltakere ble ikledd forkle og hansker, og så var det å sette i gang.


4 ganacher ble laget, som etterhvert skulle fylles i herlige konfektbiter. Etter nøye vurdering fra alle deltakerne, kom de fram til at ganachen med hvit sjokolade og lakrispulver var en klar favoritt.


Deretter fikk både jenter og gutter prøve seg på temperering av melkesjokolade, og utfolde kreativiteten med å lage sjokoladepletter både med og uten pinner – her var det bare å pynte med frukt og nøtter, smarties, salt og sesamfrø.


Mens de flotte plettene lå og godgjorde seg, var tiden inne til å støpe konfekt.
Mye mørk sjokolade ble temperert – alle fikk plukke ut en konfektform – og spesialverktøy ble hentet fram (sparkler fra Biltema er supert å ha når man lager konfekt).
Former ble fylt med sjokolade, deretter slått og dunket og herjet med, før det meste av sjokoladen ble tømt ut – se på de superkonsentrerte jentene  🙂

 

 

 

 

 

 

Så var det tid for å fylle ganachen i konfekten – og selvsagt måtte kameraene fram her også – det er viktig å dokumentere!


Mer sjokolade, mer dunking, mer skraping, og konfektene var klare for et kort opphold i fryseboksen, før de kunne tas ut av formene.

Fotograf: Monica Robstad

Konfekten ble pakket inn, og alle dro glade og fornøyde hjem – noen enda mer sultne på å lage konfekt enn da de kom.

Takk til alle sammen for en kjempekjekk kveld!

Comments

  1. Tusen takk igjen for et flott kurs og mange gode tips 🙂 Kanskje du kan holde et kurs senere i å trekke/dyppe sjokolade? Der sliter jeg! hehe 🙂

    1. Holder gjerne flere kurs ja 🙂

  2. Var fantastisk gøy 🙂 Du er superflink Rune 🙂

    1. Takker! 😀 Syns alle var flinke jeg!!!

  3. Dette ser så bra ut Rune! Så morsomt at du får brukt kunnskapene dine til å lære andre. Håper anledningen byr seg for meg å være med en gang også 🙂

    1. Ja, det hadde vært utrolig kjekt! 😀

Leave a Reply

Required fields are marked*