En helaften på Mortens Kro, restaurant og champagnebar


Noen ganger trenger man å gi seg selv og andre en ekstra opplevelse i hverdagen. Gjøre noe helt utenom det vanlige, og bare kose seg maksimalt.

En helaften på Mortens Kro i Ålborg er en slik opplevelse. Det ble en fantastisk flott aften, midt i uken, der vi fikk flott oppvartning, nydelig mat og spennende drikke!

Mortens Kro er kjent som en av de beste gourmet restauranter i Danmark, og kankjse den aller beste utenfor København. Den eies av den danske kjendiskokken Morten Nielsen.

Restauranten er svært populær, så det anbefales å bestille på forhånd.

Det var bestilt en 5-retters Nytelsespakke, med velkomstdrink i form av et glass champagne (Moët & Chandon Brut Imperial), og en tilpasset vinmeny. I tillegg ble det servert en enkel velkomstrett, og hjemmelaget konfekt, marshmallows og kjeks til kaffen.

Er du i Ålborg en gang, og vil ha en ekstra opplevelse, anbefaler jeg et besøk til Mortens Kro.

Toast med minireker, majones, vaktelegg og dill
Dillmarinert økologisk ørret fra Thy, servert med pure av bakt-grillet sitron, aubergine-tartar med basilikum, basilikum-majones og brødkrutonger.
Blomkålgrateng med vanilje og ristede jomfruhummerhaler fra Læsø, hummerskum, grønne urter og små grønne skudd.
Sprengt posjert unghanebryst, anrettet med ristet purre, crunch av sprøtt skinn, fritert purre og saus av sensommerskogsopp.
Kalvemørbrad fra Himmerland, marinert i brent høy og rosmarin, serveret med tomatisert legert saus, tørkede sensommertomater, sensommerbønner og nypoteter vendt i creme fraiche med purreløk.
Kirsebærmarengs, bringebærsorbet og sorbet av kirsebær samt hvit sjokoladeis med rom, tørkede og friske bær og flak av hvit sjokolade.
Creme brulée med bunn av plommer.

 

Leave a Reply

Required fields are marked*