Frukt, sider og sjokolade

Helgen 5-7 oktober var det klart for årets Frukt og Sider festival i Øystese i Hardanger.
Konfekteriet var invitert for å holde 2 sjokoladekurs, selge hjemmelaget konfekt og ikke minst være meddommer i årets siderkonkurranse.

Her følger en liten stemningsrapport fra dagene i Øystese.

Fredag og søndag var det mange ivrige kursdeltakere som fikk lære seg å støpe konfekt. Her blir det mye sjokoladesøl, men resultatet er smakfullt både for øyne og gane.

Lørdag er den store markedsdagen under Frukt- og Siderfestivalen, midt i Øystese sentrum. Her samles produsenter for å presentere og selge sine produkter, og det er et yrende folkeliv selv om værgudene ikke viste seg fra sin beste side(r).


Et av høydepuktene under lørdagens marked, er kåringen av årets eplesider.
Her kan lokale produsenter, både amatører og profesjonelle, sende inn sine sidere. I år var det kommet inn 22 ulike sidere til konkurransen, og 7 av disse gikk videre til lørdagens finale.

Dette ble en svært spennende finale,det var veldig jevnt mellom årets bidrag – men til slutt ble en verdig vinner kåret, Hardanger Cideri ved Sjur K. Jaastad.

Det var spennende å delta på årets festival i Øystese, og det frister til gjentakelse!

Comments

  1. Høres utrolig kjekt ut. Var i Hardanger, men på andre siden: Ullensvang, så ble for langt, dessverre!! Håper vi sees sanrt igjen!

Leave a Reply

Required fields are marked*